• Telefon: 021/752-999
Open

O čemu treba voditi računa pri izboru i kupovini dijetetskog suplementa D3K2?

Najvažniji kriterijumi za izbor dijetetskog suplementa D3K2 navedeni su u daljem tekstu. Zaključak koji proizilazi jeste da moramo biti sigurni da za svoj novac dobijamo efikasan i bezbedan proizvod koji zadovoljava naše individualne potrebe.

  • Alergeni
  • Minerali
  • Doza
  • Bezbednost
  • Komfor u korišćenju

ALERGENI
Ponekad kod osoba hipersenzitivnih na alergene može doći do reakcija kod korišćenja pojedinih preparata, pre svega reakcije na tehničke supstance. Pažljivo proverite listu kako aktivnih, tako i tehničkih supstanci pre kupovine i konzumiranja proizvoda. Ne konzumirajte proizvod ukoliko ste alergični na bilo koju supstancu pojedinačno.

MINERALI
Pojedini suplementi K2 i D3 mogu sadržati minerale poput kalcijuma, fosfora ili magnezijuma. Mnogi preporučuju dodatnu upotrebu magnezijuma. Absorpcija kalcijuma i fosfora je već poboljšana unosom vitamina D3, tako da nije potrebno dodatno uzimati neke od navedenih minerala.

DOZA
Uvek pažljivo proučite dozu vitamina D3 koji kupujete. Vodite računa da ona nikada ne bude veća od dozvoljene. Ako niste sigurni, posavetujte se sa farmaceutom ili lekarom.

BEZBEDNOST
Prilikom kupovine – pogotovo preko interneta, uvek tražite informaciju da li je proizvod koji kupujete registrovan kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Ova informacija mora da bude jasno vidljiva na ambalaži i sadrži broj upisa i godinu. Samo proizvodi koji sadrže ovu informaciju su potpuno bezbedni, s obzirom da ta informacija podrazumeva da je proizvod prošao sve analize i da ispunjava zdravstvenu ispravnost proizvoda za puštanje u promet u našoj zemlji.
KOMFOR U KORIŠĆENJU

Suplementi se mogu naći na tržištu u nekoliko oblika, evo najčešćih:

  • Tablete: obložene su posebnim slojem koji može da kamuflira potencijalno neprijatne ukuse i pomaže da se lakše proguta tableta.
  • Soft kapsule: korisne su kod osoba koje imaju poteškoće sa gutanjem tvrdih kapsula
  • Kapi: omogućavaju promenljivo doziranje, mana je što se ne mogu koristiti svuda i u svakoj prilici
  • Direkt : oblik koji omogućava najveći komfor pri konzumiranju. Ne zahteva vodu, može se koristiti na poslu, treningu, na radu, prilikom drugih aktivnosti. Prednost je i to što se sadržaj može umešati u smuti, kašu ili drugi napitak, uz naravno najpraktikovaniji način unosa direktnim sipanjem tri porcije na jezik, potom sačekati da se sadržaj rastopi i progutati.

Preporuka proizvoda

Povezani tekstovi
Sloboda pokreta – zglobovi

Da li vas muče bolovi u zglobovima? Osteoporoza je najčešće oboljenje zglobova. Procene su da od 45 do 70% ljudi Pročitaj više

Osteoporoza

Jedan od najčešćih, a svakako najveći uzrok javljanja rizičnih grupa lekaru, jeste osteoporoza, odnosno osteopenia kao stanje koje predhodi osteoporozi. Pročitaj više

Оставите одговор

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*