1. Naš imuni sistem pamti svaki mikrob sa kojim se ikada borio i pobedio. To znači da ako mikrob uđe u telo po drugi put, imuni sistem ima sačuvanu „evidenciju“ koja mu omogućava da brzo prepozna i odbrani se od mikroba pre nego što ima priliku da nas zarazi.

2. Imuni sistem čine dva različita sistema: urođeni imuni sistem i adaptivni imuni sistem. Urođeni imuni sistem je komponenta sa kojom se svaka osoba rađa, a adaptivni imuni sistem je komponenta koju telo razvija nakon što je izloženo mikrobima i hemikalijama koje mikrobi oslobađaju.

3. Povišena temperatura znači da naš imuni sistem radi. Porast telesne temperature je imunološki odgovor koji imuni sistem može upotrebiti da ubije određene mikrobe i pokrene proces oporavka vašeg organizma.

4. Imuni sistem nema jednu centralizovanu lokaciju u telu kao što su srce ili mozak. Umesto toga, ćelije koje čine imuni sistem proizvode se u organima širom tela, uključujući krajnike, limfne čvorove, slezinu, koštanu srž i adenoide.

5. Da li se svakog proleća suočavate sa curenjem nosa i svrabom u očima? Ova sledeća zabavna činjenica o imunološkom sistemu može biti kriva! Alergije na hranu, alergijske reakcije na lekove i ubode insekata, anafilaksija, peludna groznica, astma, koprivnjača, dermatitis i ekcem su simptomi prekomerne aktivnosti imunog sistema.

6. Naš imuni sistem postaje slabiji kako starimo, kako tkiva imunog sistema počinju da se smanjuju, a broj belih krvnih zrnaca i aktivnost počinju da opadaju.

RUTIN

Rutin spada u grupu flavonoida i postoji u mnogim biljkama i ima mnogo farmakoloških efekata, uključujući antioksidantnu, antiinflamatornu, antibakterijsku i imunološku regulaciju. 

Studije su otkrile da rutin ima dvosmerni imunološki regulatorni efekat, koji ne samo da može da igra imunosupresivnu ulogu regulacijom citokina i signalnih puteva povezanih sa imunitetom, već ima i ulogu u poboljšanju imuniteta. Otkriveno je da rutin može izazvati značajno povećanje nivoa antitela, povećati nivo imunoglobulina i obnoviti funkcionisanje leukocita.

Dovoljno razloga da ga uvrstimo u svakodnevnu upotrebu.

Da li ste znali da naš preparat Unflu Immuno sadrži rutin ali i plod acerole koji je veoma bogat izvor vitamina C, i znatno se bolje resorbuje od sintetskih oblika ovog vitamina. Afrička muškatla, plod crne zove, kao i vitamin D3, sinergistički deluju pozitivno kod stanja umora, iscrpljenosti i doprinose jačem imunom sistemuDovoljno razloga da postane deo vaše rutine, zar ne?

Povezani tekstovi
Nedostatak gvoždja kod karcinoma, hemo i zračne terapije

Kod osoba koje su obolele od ovog teškog oboljenja kao efekat različitih terapija i usled raznih promena u organizmu dolazi Pročitaj više

Nedostatak gvoždja kod osoba sa Celijacnom bolešću

Celijacna bolest spada u hronična nasledna autoimuna oboljenja koja karakteriše intolerancija na gluten (belančevina pšenice, raži i ječma), odnosno čije Pročitaj više

Оставите одговор

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*