Najvažniji kriterijumi za izbor dijetetskog suplementa D3K2, a da bismo bili sigurni da za svoj novac dobijamo efikasan i bezbedan proizvod koji zadovoljava naše individualne potrebe su:

  • Alergeni
  • Minerali
  • Doza
  • Bezbednost
  • Komfor u korišćenju

ALERGENI

Ponekad kod osoba hipersenzitivnih na alergene može doći do reakcija tokom korišćenja pojedinih praparata, pre svega reakcija na tehničke supstance. Pažljivo proverite listu kako aktivnih, tako i tehničkih supstanci pre kupovine i konzumiranja proizvoda. Ne konzumirajte proizvod ukoliko ste alergični na bilo koju supstancu pojedinačno.

MINERALI

Pojedini suplementi K3 i D3 mogu sadržati minerale poput kalcijuma, fosfora ili magnezijuma. Mnogi preporučuju dodatnu upotrebu magnezijuma. Apsorbcija kalcijuma i fosfora je već poboljšana unosom Vitamina D3, tako da nije potrebno dodatno uzimati neke od navedenih minerala.

DOZA

Uvek pažljivo proučite dozu Vitamina D3 koji kupujete. Vodite računa da ona nikada ne bude veća od dozvoljene. Ako niste sigurni, posavetujte se sa farmaceutom ili lekarom.

BEZBEDNOST

Prilikom kupovine – pogotovo preko interneta, uvek tražite informaciju da li je proizvod koji kupujete registrovan kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Ova informacija mora da bude jasno vidljiva na ambalaži i sadrži broj upisa i godinu. Samo proizvodi koji sadrže ovu informaciju su potpuno bezbedni, s obzirom da ta informacija podrazumeva da je proizvod prošao sve analize i da ispunjava zdravstvenu ispravnost proizvoda za puštanje u promet u našoj zemlji.

KOMFOR U KORIŠĆENJU

Suplementi se mogu naći na tržištu u nekoliko oblika, a DIRECT je oblik koji omogućava najveći komfor pri konzumiranju. Ne zahteva vodu, može se koristiti na poslu, treningu, na radu, prilikom drugih aktivnosti. Prednost je i to što se sadržaj može umešati u smuti, kašu ili drugi napitak, uz naravno najpraktikovaniji način unosa direktnim sipanjem u tri porcije na jezik, potom sačekati da se sadržaj rastopi i progutati.

Preporuka proizvoda

Povezani tekstovi
Nedostatak gvoždja kod karcinoma, hemo i zračne terapije

Kod osoba koje su obolele od ovog teškog oboljenja kao efekat različitih terapija i usled raznih promena u organizmu dolazi Pročitaj više

Nedostatak gvoždja kod osoba sa Celijacnom bolešću

Celijacna bolest spada u hronična nasledna autoimuna oboljenja koja karakteriše intolerancija na gluten (belančevina pšenice, raži i ječma), odnosno čije Pročitaj više

Оставите одговор

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*